פעמים רבות, כאשר אנו מזמינים שיש ומעוניינים בשיש טבעי, אנו למעשה מתכוונים לגרניט. הגרניט הוא חומר שנוצר על ידי טמפרטורה גבוהה ולחץ, פעמים רבות בשל תהליך וולקני. המעבר של החומרים השונים עמוק באדמה דרך הסלע, בתוספת חומרים שנמסו בתוכו, יוצרים מרקם ייחודי שניתן לראות לאחר חיתוך הסלע לאורכו ולרוחבו. לאחר ליטושו, הגרניט מקבל את הצורה בה אנו רגילים לראותו: כמשטח שיש.

ממה מורכב גרניט?

בזכות התהליך בו הוא נוצר, הגרניט נחשב לאחד החומרים העמידים ביותר בעולם. הוא מורכב משילוב של קווארץ, המהווה בדרך כלל כשלושים אחוזים מהאבן, ושבעים האחוזים האחרים הם תרכובות של מינרלים שונים הנמצאים בבטן האדמה. לרוב חוצבים את הגרניט מהסלע, ולאחר מכן חותכים אותו לרצועות, כאשר מתקבל מרקם שונה לחלוטין לכל שכבה. כאשר האבן מלוטשת, היא מקבלת את הברק הטבעי שלה, ואז לרוב מוסיפים לה חומרים ההופכים את האבן לרגישה פחות לנוזלים או לחומרים שונים הנוגעים באבן.

משטחי גרניט לבית ובמיוחד למטבח

משטחי הגרניט יכולים לשמש הן לריצוף המטבח או האמבט או אפילו לריצוף סלון יוקרתי, והן לחיפוי קירות, כאשר ניתן להשתמש לשם כך במשטחים דקים יותר. ניתן להשתמש בגרניט על מנת לבנות את דלפק השיש במטבח, או אפילו כיחידה מוצקה אחת לבניית שולחן האוכל. משטחי גרניט משמשים לעיתים גם לבניית מדרגות יוקרתיות פנימיות לבית, או כחלק מעיצוב מזרקות או נישות דקורטיביות שונות. במטבח עדיף לבחור במשטחי גרניט המשלבים מספר גוונים ולא גוון אחד אחיד, וכך כתמים עתידיים ישתלבו במרקם בטבעי של האבן ולא יבלטו.

יתרונות הגרניט וחסרונותיו

השימוש בגרניט מתאים במיוחד כדי לשוות מראה יוקרתי לבית, והיא משמשת סמל סטטוס. החסרונות שלה, מלבד המחיר היקר יותר לעומת משטחים אחרים, הם כתמים לבנים הנוצרים כתגובה לאבנית שבמים (לאחר ניקיון משטחי אבנית באמבט ובמטבח עדיף להשאיר את המשטח יבש), וכן הרגישות שלה לכתמים הנובעים מחומרים שהיא סופחת כמו שמן או שאריות אוכל צבעוניות שנשארות עליה. חיסרון נוסף הוא כתמים שעלולים להישאר על המשטח כתוצאה מכלי בישול רותחים המונחים עליה לאורך זמן, כמו כן כלים חמים כמו פלטת שבת עלולים לסדוק אותה.

Modern white kitchen clean interior design deco architecture